Marianns “syke” ukemeny

 

Det er ikke bestandig alt går som planlagt.

Ihvertfall ikke her hos meg.

Nå er ikke jeg den som feirer jul til advent og ikke pynter jeg mye, men litt gjør jo også jeg før jul.

Det har kanskje noe med farger å gjøre også, for jeg orker ikke tanken på å omgi meg med mye rødt akkurat nå.

Hvitt, sølv og blått ville nok passet meg bedre.

Men nå er jeg også av den litt gjerrige typen, jeg bytter ikke ut alt jeg har med nye ting.

Jeg velger heller å tone ned julestyret og stasj og tjohei.

Men det var en avsporing.

 

Ukesmenyen ble derfor slik denne uken:

Lørdag: Grandiosa, hjemmelagd type, med skinke, dog toppet med chorizo og tomater

 

Jeg bruker å begynne litt tidlig med det jeg skal gjøre, fordi jeg har en kropp som ikke bestandig vil være med på de tingene jeg ønsker.

Nå har jeg vært mye dårlig etter at jeg kom hjem fra Spania, så ting har blitt utsatt.

Jeg begynte imidlertid å dra meg til litt, skrev huskeliste over julens gjøremål og en plan over når det skulle gjøres.

Forrige fredag kom så feberen og halsbetennelsen, samt nesetetthet og hoste og slo meg i bakken.

Jeg liker ikke å syte over sånne syker som går over, men jeg må innrømme at jeg har stønnet og sytt denne uken.

Jeg tror jeg aldri har hatt så vondt i halsen noen gang, natt som dag.

Jeg dopet meg på så mye paracet at jeg begynte å få holdepine.

Det er et varsel om at du nå begynner å bli avhengig, så de ble satt på hylla.

 

Heldigvis hadde jeg en boks bacalao i kjøleskapet fra søndagen før.

http://lillasjel.blogg.no/1359124827_bacalao.html

Søndag: Bacalao

 

For første gang på 30 år tror jeg, måtte jeg be gubben kjøpe brød.

Det høres kanskje teit ut, men brødbaking er liksom veldig  viktig for meg.

Jeg tror nemlig det er sunt for hele legemet å spise hjemmebakt brød, fremfor kjøpebrød.

Jeg tror tarmene våre liker de langtidshevede brødene mye bedre og det er mindre salt.

Jeg hadde jo akkurat kommet i gang med skjerping av kostholdet, varierte grønnsaker, mer bønner og linser og for ikke å snakke om et minuttstrimmen min.

Det ble raskt blåst av banen.

For mine bloggvennner som vet at jeg blogger hver dag, har jeg altså skulket flere ganger denne uken.

Det har gått på gamle gjensyn.

Stor var overaskelsen når jeg føyk opp i over totusen lesere på grunn av et gjensyn med eggesalaten min.

http://lillasjel.blogg.no/1356258480_eggesalat_med_skinke_.html

Så i en uke jeg nesten ikke blogger, har jeg nesten åttetusen lesere.

Til meg å være, er det himlende mye, så takk for det, det har gledet meg.

Yr av glede la jeg også ut et gjensyn med mine hjemmebakte loff og vanlige brød
http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html

http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html


Mandag var det utrolig spennende å finne ut hva vi skulle spise. Jeg fant nemlig en umerket boks med noe diffust innhold. Jeg gidder jo aldri å merke bokser for jeg er hver gang sikker på at jeg husker hva som er innholdet. Det gjør jeg jo ikke. Jeg tenkte kanskje at det var koteletter i mojosaus. Jeg har markeringstape og tusj liggende for merking, men hva hjelper det, når det ikke blir brukt. Og jeg lærer det aldri.

Mandag: Kylling i mojosaus, ris og salat

(Mojosaus er saus de bruker på Kanaripoteter på Gran Canaria og jeg bruker å kjøpe med et par flasker)

 

Og kanskje er det nettopp et tegn på at alt går helt fint om vi stopper opp litt.

Det er bagateller det er snakk om.

Å være litt redusert en stund, selv om det føles fælt ut akkurat da, så gir det også glede og refleksjon.

Det å kunne glede seg over at verden ikke stopper opp.

Å vite at det går over, det er bare filleting, ikke noe alvorlig.

Man blir frisk igjen og kan gå ut i verden og smile takknemlig.

Julen blir ikke avlyst, den kommer som den bruker.

Jeg når å gjøre de tingene som for meg er aller viktigst med juleforberedelser.

Hjemmelagd syltaflesk og hjemmebakt flatbrød, første kommet i fryser, baking utsatt noen dager, men det blir.

http://lillasjel.blogg.no/1387298216_syltaflesk_hjemmelagd.html

Lagd kun med svineribbe. Noen få minutters arbeid, resten koketid

Jeg skal rydde litt, vaske litt vinduer og kose meg.

Jeg kan senke skuldrene og tenke at jeg føler meg som verdens heldigste menneske

I dag

 

Tirsdag: Pølser og sliders med makaronistuing og potet

Jeg hadde et brett i fryseren fra grillsesongen, med pølser og sliders

Kjøpt for 20kr og kastet i fryseren.

Oppskriften på makaronistuing i linken under

http://lillasjel.blogg.no/1336903292_ovnsbakte_amadinepote.html

Onsdag: Torsk i karrisaus med løk og gulrot og poteter (uten broccoli og bacon, denne dagen)

http://lillasjel.blogg.no/1464780301_marianns_matkasse_nr_.html

 

Torsdag lokket gubben med en utflukt til Ålesund. Jeg følte at det kunne kroppen min klare. Han skulle på et møte som varte en time, så vi skulle ikke være så lenge borte og det var nydelig å komme seg litt ut av huset.

Torsdag: Kyllinglår fra Meny, spist fra posen i bilen hjem.

Det må dog sies at all det krydderet holdt på å ta pusten fra meg. Det var svinaktig vondt å spise med en hals som et åpent sår. Fysj, takke meg til mine hjemmemarinerte. Jeg skjønner ikke hvorfor de skal ha så innmari mye krydder på. Det halve hadde vært akkurat nok.

Fredag: Stekte nakkekoteletter, løk, surkål, makaroni og poteter.

Kotelettene surres først på begge sider, deretter steker jeg løken med kotelettene på toppen. Jeg tar bestandig sånne snarveier som å ta opp kotelettene og legge de på toppen mens løken brunes. Det skal være enkelt for meg. Jeg gidder ikke å plukke de ut og legge de på fat, mens jeg surrer løk.  Fort og gæli.

På samme måte legger jeg surkålpakken på toppen av potetene, sparer en kasseroll.

Etter at løken er blank, tømmer jeg på litt vann og lar kotelettene stå og godgjøre seg mens potetene koker.

Da er uken over. Jeg har klart å få mat i skrotten, men det har blitt lite varierte grønnsaker. Man må gjøre det beste utav det, når man er syk, men samtidig er det veldig viktig å få i seg næring. Salt, fett, sukker, proteiner, vitaminer,  byggesteiner kroppen trenger for at du skal bli frisk igjen. Hvis vi ikke greier å spise,blir vi enda slappere. Det har vært veldig vondt å spise hele uken. Jeg har måtte bruke lang tid, men har ikke gitt meg. Jeg har fleipet med gubben om at det sitter sikkert noen med en sånn woodoodukke og stikker en pinne gjennom den for å ramme meg, for sånn har det kjentes ut. (bare tull ja)

Jeg har også lyttet til kroppen og spurt hva den ønsker å spise. Risengrynsgrøt spiser jeg sjelden, men det har jeg spist flere ganger denne uken og plutselig forstod jeg hvorfor. Kanel er fint mot betennelser. Youghurt med havre og blåbær har jeg også tydd til og blåbær er jo proppfull av antioksidanter. På denne måten forteller kroppen  deg hva den har bruk for. (neida, den ønsker ikke godterier )

Nå snegler vi oss igjen fremover og gleder oss til julehøytiden med gode venner, familie og god mat og late dager( Som om ikke jeg har late dager hele tiden)

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg