Rester av kalkun liker blåmuggost



 

Jeg er  motstander av å kaste mat.

Når vi må kaste mat, vi må jo det av og til, ja da kaster vi pengene i søpla.

Jeg hørte nettopp på TV at vi kaster hver 5. Bærenett vi kjøper.

Det må da vel være inklusiv innpakning, tror dere ikke?

Vi kan vel ikke kaste så mye mat?

 

Når jeg har hel kalkun nyttårsaften, fryser jeg restene i passe porsjoner.

Her jeg litt kraft eller saus, fryser jeg det sammen med kjøttet.

Denne dagen fant jeg en sånn boks i fryseren.

Etter ferien har jeg nemlig hatt en "bruk hva du har i fryseren " aksjon.

Den aksjonen skal fortsette utover høsten.

Ingredienser: Kalkunrester( eller andre rester av kjøtt eller fisk), bacon, blomkål, champignon, purreløk, blåmuggdressing,( eller litt blåmuggost), fløte, smør og mel til steking og jevning



Jeg surrer litt bacon først, har så i purreløk og et par champignon. Lar det surre litt før jeg strør på litt mel, blander det godt inn og sper med litt fløte og vann. Jeg lar sausen koke noen minutter og lar den være litt tjukk for det er litt kraft sammen med kjøttet.



Jeg har så i et halvt blomkål i små buketter. Det får koke ett minutt eller to, før jeg blander inn kjøttet. Kjøttet må ikke koke lenge for da blir det tørt. Jeg rører og inn en boks med Remas blåmuggdressing.



Den milde blåmuggsmaken sammen med den gode sausen, var bare nydelig. 



#kalkun #kalkunrester #blåmuggdressing

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 kommentarer

frodith

12.08.2016 kl.12:51

Det der er nok godt ja :-) Jeg skal spise på hotell i helga :-D hi-hi

Mariann Sæther Tokle

12.08.2016 kl.13:59

Og jeg skal siste på Arthur Findlay, hele uken fra neste helg :) Jippi. Der har de så god mat og nydelige kaker og desserter :) kos deg :) frodith:

annebe

12.08.2016 kl.16:10

Takk for tips til god mat :)) Jeg kaster ikke mye, men etter gutta flytta er det veldig lett å kjøpe inn passelig med råvarer :)) Og jeg lager som regel pytt i panne eller noe om jeg har rester :)) God helg <3

Mariann Sæther Tokle

12.08.2016 kl.18:04

Ja, pytt i panne er godt :) annebe:

elisebr

15.12.2016 kl.14:51

Så godt detså ut! :)

Mariann Sæther Tokle

15.12.2016 kl.15:53

elisebr: Jepp, det var kjempegodt, skal gjentas :)

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

56, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel på facebook: http://www.facebook.com/Lillasjel

Kategorier

Arkiv

hits