Marianns matkasse, nr 6

Da prøver jeg meg på en matkasse til. Jeg har enda ikke fått prøvd de profesjonelle matkassene, så jeg får lage min egen. Stort sett har jeg middager til mellom 30 og 50 kroner pr person. Disse matbloggene har gitt meg selv litt inspirasjon til hva jeg skal finne på til middag, også for å få litt variasjon, så det blir kanskje noen flere.

Jeg legger ved linker til de rettene jeg har blogget tidligere. De observante vil se at det stemmer aldri med de bildene jeg legger ut. Mine retter blir forskjellige hver gang de lages og er kun ment som inspirasjon. Gleden ved å lage mat er å bruke fantasien. Bli inspirert til å lage dine egne kreasjoner. Ikke følg oppskrifter slavisk, utenom baking, da kan det lønne seg å følge oppskrift.

Lørdag: Tortillachips med tacokjøttdeig, tomat og ost

Når jeg har rester av tacokjøttdeig legger jeg det i fryseren. De er fine å bruke til lørdagskos slik som her.

Legg et bakepapir på en stekeplate. Fyll opp med tortillachips. Topp med kjøttdeig, salsa og tomat. Ha ikke på for mye tomat for det bør ikke være for bløtt. Ost på toppen.

ca 15-20 min, 180 -200 grader. Pass på så ikke chipsene blir brent.

Søndag: Bacalao

En god slump olivenolje i kasserollen. Legg lagvis, hermetisk tomat, paprika, løk, utvannet klippfisk, kokefaste poteter, hvitløk og chili, salt og pepper.

La det trekke 1,5 – 2 timer

http://lillasjel.blogg.no/1359124827_bacalao.html

Godt brød hører til når man har bacalao. Oppskrift på focaccian finner dere her:
http://lillasjel.blogg.no/1459076886_tapasaften.html

Mandag: Panert torsk med løk og gulrot og potet

Vi fikk en liten gjest på besøk som elsker “fiskepinner” som vi kaller dem for anledningen. Fisken skjæres i biter og dyppes først i hvetemel, så i egg og så i paneringsmel og stekes på pannen. Vær forsiktig med varmen så de ikke blir brent.

Jeg bruker vanligvis raspet gulrot, men surret dem denne gangen. Sammen med fisk og gyllenstekt løk, nam

Tirsdag: Bacalao, varmet opp fra søndag

Onsdag: Wok med strimlet biffkjøtt og ris

En pk strimlet biffkjøtt. Jeg kjøpte min på redusert pris grunnet dato, betalte ca 20 kroner. Surret kjøttet først og lot det ligge i en skål mens jeg surret resten.

Paprika, champignon, rødløk.

Etter at jeg blandet kjøtt og grønnsaker, hadde jeg i noen never fersk spinat. og jeg brukte litt ketchap manis(søt soyasaus), vanlig soyasaus og litt balsaicoeddik, salt og pepper. Kokes et par minutter så alt blandes.

Torsdag: Kjøttboller med potet og grønnsaker i ovnen

Poteter i båter, paprika, spinat, aubergine, squash, avocado, hvitløk, chili, en boks hermetisk tomat, salt og pepper, blandes i en fom

Settes inn i ovnen, med lokk, først 30 min, deretter har jeg i lammekjøttboller, ferdige, kjøpt på Rema for 20 kroner, og lar formen stå 20 minutter til eller til du kjenner poteten er ferdig stekt.

Fredag: Spicy suppe med spaghetti

Til suppe er det godt med brød. Jeg hadde rester av focaccian i fryseren og skjærer en bit opp i strimler, drysser de med olivenolje og steker de i ovnen ca 10 min, 220 grader

Jeg kuttet noen spekeskinkeskiver jeg hadde og stekte dem i litt olje. De fikk ligge og vente på et papir til vi skulle spise


3 gulrot, en paprika, en purreløk, tre fedd hvitløk, to chili, en pk kjøttdeig, en bit chorizo.Salt og pepper.

Kjøttdeigen surres først, tas ut mens du surrer grønnsakene i olje. Surr også chorizoen lett så den frigjør de nydelige kryddersmakene. Ha i to hønsebuljongterninger og tre liter vann. Når vannet koker opp har du i spaghetti. Del den gjerne opp så blir den lettere å spise. Kokes til spaghettien er ferdig.

Toppes med litt pesto, hvis du har og sprøstekt skinke og de stekte brødpinner. Du verden hvor god den ble denne gangen.

http://lillasjel.blogg.no/1356257789_hot_kjttdeigsuppe_med.html

Lunsj: Blomkålsuppe

http://lillasjel.blogg.no/1337330049_gammeldags_hjemmelage.html

Jeg topper suppen med litt valnøtter for å gi litt crunsj og fordi det er godt og sunt å spise noen nøtter hver dag.
 

10 kommentarer

Siste innlegg