Vi “roter” det til med søndagsstek for den late

Her er det ofte åpen familierestaurant om søndagene og da er det fint å ha det lettvint av og til.

Pastinakk, gulbete, kålrot, gulrot, sellerirot og løk

Skal det være lettvint, må man være effektiv. Derfor renses alle grønnsakene først

Finn en stor, god kniv, for da går alt mye raskere en med en liten tuslete en. Vi samler gulrøttene og kutter tuppen og enden på alle samtidig.

Favorittkniven min er en Victorinoxkniv. Denne er ganske rimelig og den er veldig god. Løken deles først i to,  av med enden og deretter i strimler

Jeg bruker ikke hele selleriroten, for jeg synes den har litt sterk smak.

Kålroten deles først i to, da er det lett å renske den og så skjære i skiver og så biter

Ser det ikke fristende ut?

2 små svinesteker, kan godt saltes og pepres dagen før. Kutt svoren med en sånn tapetkniv, gjort på sekunder. 10 kniver for 10 kroner på europris

Inn i ovnen 200 grader 1,5 – 2 timer. Jeg bruker veldig mye denne Tupperwareformen. Jeg kokte potetene utenom, men de kan med fordel være med i formen hvis man bruker kokefaste poteter. Jeg lagde og brun saus av kraften som dannet seg i formen.

6 voksne, 2 barn, og her er det eneste som ble igjen av rester.

10 kommentarer

Siste innlegg