BØKER LEST OKTOBER 2014


Denne måneden ble det lest kun i ferien, en uke i Spania. Men du verden for noen leseopplevelser

4 bøker som alle representerer det jeg elsker med bøker. Det å klare å få meg til å forsvinne inn i boken.

Det er herlig. Jeg er veldig kresen på bøker og jeg har etterhvert skjønt hva jeg liker og ikke liker. Noen forfattere de forsvinner inn i  historien sin som om de har vært der, mens andre bare dikter en historie. Vanskelig å forklare, men noen er flinkere med innlevelsen enn andre og det er de bøker som griper en følelsesperson som meg.

Den første boken var Veien hjem av Lori Lansens. Denne boken har vært med i kofferten på flere turrer, men blitt med hjem igjen ulest, men nå var tiden kommet. Jeg skulle ta fatt på veien hjem.

Jeg legger også med et par linker til blogginnlegg jeg skrev etter at jeg kom hjem. Den ene omhandler hva jeg føler var hensikten med turen, den andre er et reisebrev fra Torrevieja i Spania.

Kunsten å være den man er

Torrevieja oktober 2014

En nydelig leseopplevelse. Et par rare navn presentert av oversetteren, men det er bagateller. Boken var herlig. Dette er første boken jeg leser av Lori Lansens, men jeg skal så klart også lese de neste. Gleder meg.

Da moren reiser bort for sommeren blir 5 år gamle Sharla plassert hos naboen, 70 år gamle Addy Shadd. De to blir fort gode venner og Addy minnes sin egen barndom. Som gravid 15-åring ble hun anklaget for å ha forårsaket brorens død, og jaget ut av hjembyen. Hele livet har en stemme inni henne hvisket at hun skal reise hjem igjen

 

Den neste boken var bok to av forfatteren av Hotellet på hjørnet av bitter og søt, Jamie Ford, Den kinesiske sangerinnen eller Sanger til Willow Frost, som jeg ser den også kalles. Nydelig bok dette også. Jeg blir så glad i lille William og drivkraften hans og godheten hans og hans søken etter sin mor. Jeg gleder meg allerede til neste bok av Jamie Ford. For de som ikke har lest den første, anbefaler jeg den også.

En besettende historie om savnet etter en familie og et sted å kalle hjemme. Fra forfatteren av den internasjonale bestselgeren Hotellet på hjørnet av bitter og søt, som har solgt 2 millioner eksemplarer. Hvordan kan en mor glemme? Hvordan kan en mor klare å forlate barnet sitt? William Eng har bodd på barnehjemmet Sacred Heart i fem lange år. Helt siden moren forsvant fra leiligheten deres i Seattles Chinatown, har William lurt på hva som skjedde med henne. Men så – da barnehjemsbarna en dag blir tatt med på kino – får William se en sangerinne på lerretet som skal ta pusten fra ham. Ikke bare er Willow Frost vakker og glamorøs; William er også overbevist om at hun er hans mor. Oppslukt etter å finne sangerinnen, må William sette livet sitt på spill og konfrontere fortidens mange mysterier. Men Willow Frosts historie skal vise seg å være mye mer komplisert enn Hollywood-historiene William har sett på lerretet… Den kinesiske sangerinnen er ikke bare en oppdagelsesreise til 1920- og 1930-tallets USA, til Seattles Chinatown og til Hollywood-filmenes magiske barndom. Det er også en besettende historie om savnet etter en familie og et sted å kalle hjemme.

Deretter tok jeg spent fatt på Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker. Spent ja, fordi så mange har ropt opp om denne boken hvor fin den er. Ja, for meg var den fin, den var nydelig. Jeg er jo et åndelig menneske og mye av det han skriver om, griper jeg rett i sjelen. Nydelig bok.

En vakker kjærlighetshistorie som har erobret verden Tin Win er en vellykket advokat i New York. Han er opprinnelig fra Burma, men hans amerikanske familie, kone og to barn, vet nesten ingenting om hans oppvekst og bakgrunn. En dag like etter datteren Julia fått sin juridiske embetseksamen, forsvinner han uten et ord. Familien tvinges til å akseptere at det siste sporet slutter i Bangkok. Fire år senere finner Julia en førti år gammel kjærlighetsbrev som faren skrev til en ukjent kvinne i en landsby i Burma. Hos Julia tennes håpet igjen og hun bestemmer seg for å oppsøke kvinnen i brevet. Når Julia ankommer den lille landsbyen i fjellene, ender hun opp i en fremmed verden. “Det går en understrøm av livsmot gjennom boken som sitter igjen i leseren etter endt lesning. (…) romanen inneholder virkelig fortellingens kraft. Tin Wins hemmelige og ulykkelige kjærlighetshistorie gjør dypt inntrykk.

Jeg var derfor enda mer spent når jeg begynte på bok nummer to av samme forfatter. Kunsten å være den man er. Sukk, sier jeg bare, jeg ble helt henført. Det å kombinere en fantastisk historie sammen med leveregler som vi kan bruke alle sammen ,det er en kunst. Hvor tar han det fra, disse vakre men akk så triste, historiene.

Alle disse fire bøkene anbefales til alle følelelsesmennesker som liker å gruble litt over livet og hvordan vi er som vi er, vi mennesker. Hva styrer oss, hvilken historie bærer vi på, som former oss til den vi er og den vi blir i løpet av livet.

Det har gått ti år siden Julia besøkte farens hjemland, Burma. Til tross for at hun er en vellykket advokat på Manhattan, føler hun seg utslitt og ulykkelig. Til slutt bestemmer hun seg for å reise tilbake til Burma og besøke broren U Ba. Parallelt med at Julia forsøker å finne tilbake til seg selv, får vi fortalt den usedvanlige historien til den burmesiske enken Nu Nu. Hennes verden blir snudd på hodet når det blir krig i landet og de to sønnene blir kommandert ut som soldater. Hun blir nødt til å foreta et umulig valg, en beslutning som kommer til å prege henne resten av livet

Teksten er hentet fra:
// <![CDATA[
var uri = ‘http://impno.tradedoubler.com/imp?type(js)g(16861834)a(2109532)’ + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write(”);
// ]]>

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg