METTER 5000 I ØRKENEN

Ja, ikke riktig 5000, og ikke i ørkenen, men en uke med 25 personer, som sammen setter opp lokal revy, Raumarevyen.

Den siste uka før forestillingene begynner er intens. Rett fra arbeid til øving og det trengs mat. God og mettende mat, for man må ha energi.

Lørdag serveres Tjukkruller på rotgrønnsaktreff

Kjøttdeig spes ut med potetmel, egg, fløte, salt, pepper, chili, hvitløk og raspet ost

Kjøttboller tar altfor lang tid, derfor lager vi tjukkruller, inspirert av et par grevlinger i et av revynumrene






Poteter, søtpotet, selleri, paprika og løk, deles opp, saltes og pepres og litt olje, og inn i ovnen

Tjukkrullene deles opp i biter og blandes sammen med grønnsakene og serveres med grovt brød

Søndag: Kyllinggryte i karri, ris og salat og brød til. Når man skal mette mange, er det fint med brød.

http://lillasjel.blogg.no/1354984443_kylling_i_karri_mens_.html

Kyllingfileter marineres i karri, hvitløk, chili, olje, sitron, salt og pepper, vakuumeres, hvis man har vakuummaskin, får godgjøre seg et døgn i kjøleskap

Kjøtt og bacon surres

Vi surrer champignon og rødløk og gul og rød paprika

Strør over mel og sper med fløte og vann og kokes noen minutter så melsmaken er borte, siste finpuss med salt og pepper. Må ikke koke for lenge eller for hardt, for da koker filetene i stykker og de blir trådete og lite appetittlig å se på.

Serveres med ris og salat

Og nystekt loff :D

http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html

Eller grovbrød:

http://lillasjel.blogg.no/1360407296_kommunens_beste_brd.html

Mandag går vi for laks med rømmesalat og kokte poteter

http://lillasjel.blogg.no/1338987637_marinert_laks_med_ida.html

Laksen marineres i olje, hvitløk, sitron, sitronpepper, salt og litt chili, noen timer kaldt, før den stekes i ovnen 180 grader ca 20-30 min

Sveler til kaffen

Tirsdag går vi for burritos, Tortillalefser fylt med kylling og grønnsaker og stekt i ovnen. Paprika, hivtløk, rødløk og champignon og chili, kuttes på foodprocessor, så det blir bittesmå biter, nesten som en purre. Da spiser alle som ikke liker grønnsaker, grønnsaker med god apetitt. Etter at det er kuttet, surres det lett i pannen

Kyllingfilet kuttes i biter og surres. Deretter blandes fyllet og vi er klar for å brette lomper. Jeg brukte Rema 1000 sine lomper og de anbefales ikke, for det går i stykker ved bretting. Jeg smører lompene med rømme før jeg fyller dem.

Strø ost på toppen og gratineres i ovnen ca 20-25 min , 180-200 grader. serveres med en grønn salat til.


Onsdag går vi for Gryte med kjøttdeig i tomatsaus med potetstappe

Tomatsausen lages etter samme oppskrift som Lasagne

http://lillasjel.blogg.no/1356257629_lasagne.html


Tomatsausen lages av hermetisk tomat, tomatpure, basilikum, hvitløk, chili, salt og pepper, kokes ca en time. Valgfri pasta kokes og blandes i gryten for da blir den mest økonomisk. Serveres med salat og brød

Torsdag har vi kortere dag, ferdig etter generalprøven så da serveres en pasta og skinkesalat med brød til

I kyllingsalaten bruker jeg skinke fra boks så jeg får litt store biter, bacon,ananas, kokte egg, pasta, mais , tomat , agurk og  purreløk




Fredag er det to forestillinger og mellom dem spiser vi Tacobaguetter

Kjøttdeig stekes, rør inn tacopulver. Forstek baguettene noen minutter så de mykner. deles på toppen, fylles med kjøttdeig, rødløk og maisog dekkes med ost, salat ved siden av









Lørdag er lang dag med to forestillinger, men vi skal spise festmiddag etter siste forestilling. Mat som kan spises når det passer, er greit denne dagen.

Påsmurte baguetter tar litt tid å smøre, men samtidig slipper man å passe på varm mat

Røykalaks, eggerøre, purreløk, tomat og agurk

Spekeskinke, potetsalat, purreløk og tomat


Italiensk salat, fersk skinke, tomat og agurk


Ost og paprika

Lokal revy i en kommunde med 7500 innbygger som selger 1300 billetter, det er stort.

En ting jeg ikke er flink til, så er det å beregne hvor mye mat som skal til. Hver kveld hadde jeg altfor mye, så det ble både middag og kveldsmat, så ingen gikk sultne hjem.

Grovt regnet til ca kroner 30 per mann per kveld :)

 

www.facebook.com/Lillasjel Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ingen kommentarer

frodith

18.07.2014 kl.10:40

Var det du som sto for maten til alle aktørene? Jeg synes det med tjukkrullene så spesielt ut, og veldig godt!! :-) Her er jo gode tips for noen og envher, ikke bare revylag ;-)

Mariann Sæther Tokle

23.07.2014 kl.16:08

Jepp, jeg var kokk og tjukkruller var godt :)frodith:

Skriv en ny kommentar

Mariann Sæther Tokle

Mariann Sæther Tokle

53, Rauma

Ja, hvem er jeg? Evig ung gudinne fra Isfjorden, født i Romsdalen, mellom de høye fjell. Jeg er innmari nysgjerrig på livet og elsker å lære. Jeg blander meg inn i alle samtaler, prater i munnen på deg, er kritisk og belærende, men har et hjerte av gull og mener bare godt med det jeg gjør. Jeg er overbevist om at det finnes mer mellom himmel og jord enn det vi kan se, og healing, meditasjon og tankens kraft er temaer som opptar meg mye.Jeg er ingen lege eller psykolog og det jeg deler er kun fra eget hjerte. Alt jeg skriver, skriver jeg egentlig til meg selv, men hvis andre også kan ha glede av det, er jeg takknemlig for det. Jeg tror aldri at jeg vet noe bedre enn noen annen og alle må følge sitt hjerte og hva de mener er riktig. Elsker å møte mennesker, enten det er et tilfeldig møte på et fly eller gode venner over et glass vin. Favoritthobbyer ellers er å lese bøker, spille pcspill og reise. Er og ivrig forkjemper for heimelagd mat. Jeg prøver å få med link til bilder og tekster som ikke er mine egne og jeg spør også om tillatelse før jeg deler. Har jeg delt noe jeg ikke bør dele, tar jeg takknemlig imot tips om det. Lillasjel på facebook: http://www.facebook.com/Lillasjel

Kategorier

Arkiv

hits