Jeg liker lammekjøttdeig, men det er vanskelig å få tak i. Jeg kjøper derfor når jeg er i Ålesund, i en kjøttbutikk, Hole Kjøtt
Foodprocessoren er veldig flink til å hjelpe meg. Jeg har først i et par ts salt, og en halv ts pepper. Lar det gå en stund til deigen er seig, sper frosiktig med et par egg og en skvett fløte og litt vann. Ca 1 dl fløte, og 1 dl vann
Surres i pannen
Toppes med et lag augberginer, som trekker til seg smaken av kjøttbollene, inn i ovnen ca 15-20 min 175 grader. Auberginene har jeg surret litt i smøret etter kjøttbollene
Rødløk og champignon surres også mykt og får bli med inn i ovnen, sammen med en fløteskvett, som danner saus, kan selvsagt droppes
Kok pasta mens kjøttbollene godgjør seg i ovnen
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Det er det som er så herlig, at du ikke bruker oppskrifter, men bruker det du har og smaksansen din… denne skal jeg jammen prøve for dette så utrolig godt ut og men jeg tror kanskje jeg blander sammen medisterdeig og kjøttdeig i stedet siden lammekjøttdeig er vanskelig å få tak i.
Jeg bruker sjelden oppskrifter selv, jeg tar hva jeg har og restemat blir det litt av hvert ut av.
Ha en fin dag :))
lifeistooshorttowait: Ja, man kan bruke det man ønsker av kjøttdeig, mange liker jo heller ikke lam:)
Flotte, kreative og innbydande matoppskrifter du lagar, Mariann. Håper du tillet at eg printar dei ut til privat bruk.
Dagens forslag: Vi tar ein tur ut og nyt det flotte vårveret. Ha ein triveleg dag…. 🙂
Per M: Hehe, ja i dag er det nydelig:) I dag har jeg vært 3 timer på biblioteket og nå skal jeg lage skinkesalat til 25 personer og så tibringe resten av kvelden på kulturhuset på revy:) Så turen ut må jeg ha til gode:)
De så skikkelig godt ut <3 Får lyst på noe sånt selv til middag jeg 🙂 Nam-nam <3 Ha en fin dag 🙂 Klemmer <3
frodith: Klem tilbake og ha en fin kveld:)
Veldig glad i lammekjøttdeig. Spesielt i greske retter… Nam, nam 🙂
lulltove: Ja, jeg og:) Kleftiko:)