Jeg irriterer meg over dårlige reklamer på tv, jeg må bare innrømme det
En av de påstandene jeg ikke liker er når de påstår at ferdigmat er hjemmelagd
De reklamerer med hjemmelagd fiskegrateng når du bruker en pose
For meg blir det helt feil
De sier også at det er så enkelt og tar så lite tid
Det tar faktisk ikke mye mer tid å lage hjemmelagd mat, ikke mye mer arbeid heller
Tidsforskjellen er mest på steketiden for på vårt kjøkken er jo ikke noe kokt på forhånd
Her skryter de av at man lager hjemmelagd toromat på en halvtime
Jeg påstår at jeg kan lage hjemmelagd hjemmelagd fiskegrateng på 45 minutt
Det kvarteret er et viktig kvarter
Du vet nemlig hva som er i maten hvis du lager den selv
Ingen skjulte fettstoff, bare så mye salt som du selv har i og ikke noe gjærstoffer eller sukker eller kunstig søtning som er i det meste man kjøper i dag
Ingredienser poteter, fisk, 2 gulrøtter, en purreløk, 3 egg, 1-2dl fløte, mel, smør, salt og pepper
Da setter vi i gang
Sett på poteter til koking hvis du ønsker det
Kok og opp snarkokt makaroni hvis du liker det i gratengen din
Smelt en klatt smør, rør inn mel, og spe så med en dl fløte eller to, og vann til passe saus. Krydre med salt og pepper
Mens du lager saus, rasper du et par gulrøtter og kutter opp en purre, hvis du ønsker å ha i det. Hvis man lurer inn litt grønnsaker på denne måten får man inn noen ekstra vitaminer. Det er nettopp det som er det fine med hjemmelagd mat, man kan ha i akkurat det man selv liker.
Fiskefileter skjæres i biter
Ha alt i sausen, den trenger ikke å koke noe for den skal jo i ovnen. Tøm blandingen i en ildfast form. Jeg bruker silikonbakepapir for da slipper jeg å smøre formen og den blir lett å rengjøre etterpå
Rør sammen 3 egg og bland dem raskt inn. Ha ost på toppen hvis du ønsker det eller brødrasp eller ingenting
200 grader varmluft 25-30 minutter og nam, nå har du hjemmelagd hjemmelagd fiskegrateng, fra eget kjøkken
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
I dag har jeg bare skumlest innlegget ditt, for jeg blir litt sinna når noen prøver å diskvalisifere meg som kokk! 🙂
Alt jeg kan kjøpe ferdig bruker jeg. ALT! Minst mulig hjemmelaget! Og jeg sier det – uten blygsel. Mannen min og jeg er aldri syke, vi holder vekta, legesjekk hvert år viser bra verdier. men vi må ta våre medisiner for forhold som ikke har noe med matinntaket å gjøre.
Jeg har en datter som er som meg, og en datter som deg. Så jeg må forholde meg til disse to, og det går suverent 🙂
torhild elisabeth granli: 🙂
Kjøpe mat kan aldri være hjemme laget. Fiskegratengen din ser herlig ut….:-)
Namm 🙂 må prøves ut 🙂
Mmm så godt ut. Den der må jeg prøve!!!!!
Er det noe vi to er enige om må det være hjemmelaget mat.
Jeg synes faktisk synd på dagens barn som vokser opp med mest mulig ferdig mat. Det er ikke sunt i lengden med alle slag tillsetningsstoffer og annet.
Lager man maten fra bunn av, ja da vet vi hva vi spiser, og det er utrolig viktig for meg.
Jeg lager ofte fiskegrateng, og det beste er jo at jeg til og med får vært på fisketur først.
Dette er nam nam enkelt og greit.:)
Vanja: Jepp, det er kjempegodt, og særlig nå etter all julematen:)
Finn Audun Hårstad: Ja, det må du:) Du er jo en flink til å lage mat du:)
ritahobbyfoto: Lykke til:)
deveny: Ja, det var den:)
Ferdigmat er ikke hjemmelaget, men for mange er det helt greit. På tv nå om dagen går det også en reklame om wok og at det bare tar 2 minutter. Lurer på hvor lang tid det tok å kutte alle grønsakene på forhånd 🙂 Jeg lager mest selv, og bruker en del ferdiglaget, eller halvfabrikata. Når vi skiftet kjøkken ble det noen dager med mat som kun skulle varmes. Det svarte IKKE til forventningene, men smaken er som baken… Litt av hvert funker for meg, men det er mye gøyere å kunne lage selv, sette sin personlige vri på maten!
Det så deilig ut 🙂 Vi skal også ha fisk i dag, men sånn som heter fransk fiskegrateng, kjøpt, Findus.. og det er egentlig et stort stykke fisk. Nam-nam.. med sitronsmør og potet 🙂 Sulten her nå :-O
frodith: Ja, fisk er godt:) Magen min har begynt å protestere litt på julen, jeg må nok over på litt mer lettere hverdagsmat:)
frustrertfrueihouston: Jeg tenkte jeg skulle ta en runde med reklamer der de annonser med ferdig hjemmelagd mat og så lage min egen versjon. Hvis du husker det kan du si fra hvem som annonserte, så kan jeg søke på youtube om jeg finner den. Om jeg ikke bruker 2 min, skal jeg klare det på 15-20:)
Reklamen er for Bama, og hun kokkedamen heter Tina et eller annet. Enig med at mye mat er like rask å lage selv, i hvert fall nesten – men mye bedre!
frustrertfrueihouston: Da får vi google litt og se om vi finner, hvis du ser den om igjen må du notere hva produktet heter for meg:) Du er herved ansatt,hehe