INNBAKT SVINENAKKE

Av og til begir jeg meg ut på prosjekter som ikke blir 100 prosent vellykket, men det gjør ikke noe

Dette var et sånt prosjekt inspirert etter tv-program

Jeg fant hel svinenakke på Rema 1000 og tenkte nå skal jeg prøve innbakt svinenakke

Den er nemlig uten bein så da kan man ha deig rundt , tenkte jeg

Nå var det ikke så veldig planlagt, så butterdeig hadde jeg ikke. Det har jeg aldri prøvd heller så det må testes en dag.

Men det var søndag og ingen søndagsåpent så da googler vi paideig og går i gang

350 gram siktet hvetemel, 200 gram smør, 2 egg  kastes opp i foodprocessoren sammen med et par isbiter

Det så flott ut

Kjevler ut to flak på bakepapir i redsel for at den skal sitte fast i benken og det tror jeg var lurt

Så legger jeg leivene inn i kjøleskapet en stund mens jeg forbereder resten

Jeg surrer champignon, bittelitt chili, soltørket tomat

Jeg dra på på en krydderost

Og litt hakket persille. Det er det eneste jeg husker fra tv-programmet, persille

Vi surrer litt uten ost

Vi surrer litt med ost, så den smelter

Og så kommer utfordringen, 2 stk svinenakke skal fylles

Jeg erindrer så vidt fra programmet som heter Drømmen om landsbygda, at det så større ut, det de hadde med å gjøre og går ut fra at de sikkert hadde ei stor svinesteik.

Det har nå ikke jeg så her tar vi det vi har. Jeg skjærer lange kutt i kjøttet

Husk å ikke dele helt igjennom

Så trapper jeg fyllet ned i sprekkene og det går så opp for meg at her blir det ikke lett å pakke. Det skal helst ikke slippe for mye væske ut av pakken for da blir det hull på deigen. Fortvilt prøver jeg å feste med tannpirkere for senere å oppdage at de jo stikker hull i deigen, tåpelig du er sier jeg da til meg selv. Det var da korttenkt. Heldigvis var det kun 3 pirkere igjen i esken. Ja, jeg hadde en pakke med plastikk tannpirkere men så dum var jeg ikke at jeg brukte de

Ha et hull på toppen kom det fra sidelinjen, for da slipper dampen ut. Jeg smører praktverkene mine med egg og er gyselig kry enda jeg skjønner hvordan det går, for det blir hull i deigen. Jeg har nemlig sett Masterchef og der sier de at får man hull i deigen , ja da blir det ingen suksess

Vi må ha litt grønnsaker også, legges i form, rødløk, hvitløk, champignon, purre, persille. salt og pepper

Så topper vi formen med poteter og krydrer

Her har mine kjære stekt i 1,5 time på 180 grader. Potetformen har stått i ovnen sammen med dem halve tiden

Se hvor fine og hele de er

hahaha

Nei, hele var de slett ikke og neste gang skal jeg prøve butterdeig. Eller kanskje surre bacon rundt, hmm, vi får se

Men fyttikatta hvor godt det var, men litt mye arbeid ja, det var det

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

4 kommentarer
    1. Ja men det er jo smaken som er det viktigste:) Og så hadde du oppskåret svinenakke. Har sett på den på rema, og syntes den var litt tynn. Når jeg laget langstekt svinenakke kjøpte vi i ferskvaredisk, og fikk en mye tykkere nakke, som nok hadde vært bedre å jobbe med. Men altså….det smakte nok himmelsk det der:)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg