Av og til begir jeg meg ut på prosjekter som ikke blir 100 prosent vellykket, men det gjør ikke noe
Dette var et sånt prosjekt inspirert etter tv-program
Jeg fant hel svinenakke på Rema 1000 og tenkte nå skal jeg prøve innbakt svinenakke
Den er nemlig uten bein så da kan man ha deig rundt , tenkte jeg
Nå var det ikke så veldig planlagt, så butterdeig hadde jeg ikke. Det har jeg aldri prøvd heller så det må testes en dag.
Men det var søndag og ingen søndagsåpent så da googler vi paideig og går i gang
350 gram siktet hvetemel, 200 gram smør, 2 egg kastes opp i foodprocessoren sammen med et par isbiter
Det så flott ut
Kjevler ut to flak på bakepapir i redsel for at den skal sitte fast i benken og det tror jeg var lurt
Så legger jeg leivene inn i kjøleskapet en stund mens jeg forbereder resten
Jeg surrer champignon, bittelitt chili, soltørket tomat
Jeg dra på på en krydderost
Og litt hakket persille. Det er det eneste jeg husker fra tv-programmet, persille
Vi surrer litt uten ost
Vi surrer litt med ost, så den smelter
Og så kommer utfordringen, 2 stk svinenakke skal fylles
Jeg erindrer så vidt fra programmet som heter Drømmen om landsbygda, at det så større ut, det de hadde med å gjøre og går ut fra at de sikkert hadde ei stor svinesteik.
Det har nå ikke jeg så her tar vi det vi har. Jeg skjærer lange kutt i kjøttet
Husk å ikke dele helt igjennom
Så trapper jeg fyllet ned i sprekkene og det går så opp for meg at her blir det ikke lett å pakke. Det skal helst ikke slippe for mye væske ut av pakken for da blir det hull på deigen. Fortvilt prøver jeg å feste med tannpirkere for senere å oppdage at de jo stikker hull i deigen, tåpelig du er sier jeg da til meg selv. Det var da korttenkt. Heldigvis var det kun 3 pirkere igjen i esken. Ja, jeg hadde en pakke med plastikk tannpirkere men så dum var jeg ikke at jeg brukte de
Ha et hull på toppen kom det fra sidelinjen, for da slipper dampen ut. Jeg smører praktverkene mine med egg og er gyselig kry enda jeg skjønner hvordan det går, for det blir hull i deigen. Jeg har nemlig sett Masterchef og der sier de at får man hull i deigen , ja da blir det ingen suksess
Vi må ha litt grønnsaker også, legges i form, rødløk, hvitløk, champignon, purre, persille. salt og pepper
Så topper vi formen med poteter og krydrer
Her har mine kjære stekt i 1,5 time på 180 grader. Potetformen har stått i ovnen sammen med dem halve tiden
Se hvor fine og hele de er
hahaha
Nei, hele var de slett ikke og neste gang skal jeg prøve butterdeig. Eller kanskje surre bacon rundt, hmm, vi får se
Men fyttikatta hvor godt det var, men litt mye arbeid ja, det var det
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
Himmel og hav! Hva du kan! Jeg er mektig imponert igjen. Du skulle vært kokk, vet du. Hadde ALDRI gått på noe slik! BRAVO!!!!!!
torhild elisabeth granli: Det ble ikke perfekt da Torhild, den sprakk jo:) Jeg liker å lage mat men er bare hjemmekokk:)
Ja men det er jo smaken som er det viktigste:) Og så hadde du oppskåret svinenakke. Har sett på den på rema, og syntes den var litt tynn. Når jeg laget langstekt svinenakke kjøpte vi i ferskvaredisk, og fikk en mye tykkere nakke, som nok hadde vært bedre å jobbe med. Men altså….det smakte nok himmelsk det der:)
Min matgale verden: Ja, helt sikkert lurt, eller bruke en steik som er tykkere, men moro å prøve og jeg skal jo ikke stille den ut, så det gjør ikke noe om den ikke var perfekt:)