KARBONADER, HJEMMELAGDE MED STEKT LØK OG CHAMPIGNONSTUING OG POTETSTAPPE

 

2 PK Karbonadedeig

Vil du ha potetstappe, så sett på potetene før du gjør noe annet.

Hvis den er saltet når du kjøper den, tilsett 2 ts salt ekstra og la den gå i foodprocessoren, eller arbeide for hånd til den er seig

Min versjon spes med 2 egg, 2 ss potetmel, pepper,1dl fløte og ca 2 dl vann, spe med litt væske i gangen for hvis ikke blir deigen fort tynn

Dypp hendene i vann og form til kaker eller bruk en skje, og så trykkes de litt flate med en gaffel, og her i gården bryr vi oss ikke om fasongen. De skal ikke ut for salg, bare spises

Mens karbonadene stekes, kuttes champignon

Surres i litt smør, strø på mel og spe med en liten skvett fløte og litt vann,litt i gangen så det ikke klumper seg, til passe tykk saus

La den koke noen minutter

Når karbonadene er ferdig, stekes løken ,bruk samme smøret. Jeg vasker aldri pannen imellom stekingene for da får jeg med den gode smaken

Også i dag ble vi flere enn beregnet men et dypdykk i fryseren gav et funn av en kveil middagspølse så da ble det nok til alle, også i dag

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

4 kommentarer
    1. Det hender jeg lager karbonader fra bunnen, men jeg kjører det aldri i foodprosessor. Jeg liker ikke så godt helt myk deig. Også har jeg aldri sopp til. Du verden her har jeg jo en ny rett til oss to her hjemme. Takk skal du ha!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg