Temaet er nok en gang rester, men her kan og brukes rå kalkun, eller nesten hvilket som helst annet kjøtt eller pølse
Ingredienser, bacon, kalkun, purre og blomkål, hvit saus, en terning hønsebuljong og litt raspet ost
Serveres med kokte poteter hvis man ønsker det
Kalkun, blomkål og purre i ovnen
Blomkål legges i formen. Jeg bruker silikonbakepapir så jeg smører aldri formene
Purreløk
Rester av kalkunfilet
Kalkunen er på plass på toppen av purreløk og blomkål
Jeg surrer bacon i litt smør, rører inn litt mel, sper forsiktig med litt fløte og vann og en hønsebuljongterning. Pepper er eneste krydderet jeg bruker for det er nok salt i bacon og buljong. Trenger kun et oppkok for det skal koke mer i ovnen
Sausen blandes inn sammen med resten og jeg legger noen skiver ost på toppen. Man kan bruke brødrasp istedetfor ost
200 grader varmluft 25 min. Wow, det ble godt ja 🙂
Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel
Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon
Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av
Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat
Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har
Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden
Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg
mm det så godt ut :-))
Mariann R: Ja, det var godt , og jeg synes alt som kan kastes inni ovnen, er så fint, for da slipper jeg å stå ved ovnen og røre:)