KALKUN, PURRELØK OG BLOMKÅL I OVNEN

Temaet er nok en gang rester, men her kan og brukes rå kalkun, eller nesten hvilket som helst annet kjøtt eller pølse

Ingredienser, bacon, kalkun, purre og blomkål, hvit saus, en terning hønsebuljong og litt raspet ost

Serveres med kokte poteter hvis man ønsker det

Kalkun, blomkål og purre i ovnen

Blomkål legges i formen. Jeg bruker silikonbakepapir så jeg smører aldri formene

Purreløk

Rester av kalkunfilet

 

Kalkunen er på plass på toppen av purreløk og blomkål

Jeg surrer bacon i litt smør, rører inn litt mel, sper forsiktig med litt fløte og vann og en hønsebuljongterning. Pepper er eneste krydderet jeg bruker for det er nok salt i bacon og buljong. Trenger kun et oppkok for det skal koke mer i ovnen

Sausen blandes inn sammen med resten og jeg legger noen skiver ost på toppen. Man kan bruke brødrasp istedetfor ost

200 grader varmluft 25 min. Wow, det ble godt ja 🙂

 

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg