HJEMMELAGD PIZZA med kålsalat

Litt arbeid er det med hjemmelagd pizza, men du verden så godt og lager du to i slengen, så har du å varme opp senere

2pk kjøttdeig a 400 gr, 3 champignons,2ts tørket basilikum, 2ts salt og 1 ts pepper, 2 bokser tomater og 2 fedd hvitløk og litt chili hvis ønskelig.

Jeg bruker samme oppskrift som ved hjemmelagd lasagne, men har hatt i noen champignon i tillegg

http://lillasjel.blogg.no/1356257629_lasagne.html

 

 Jeg lar meg lett irritere av reklamer og den pizzadeigreklamen synes jeg er innmari teit. “Å nei, Det er så mye styr med den deigen at det orker jeg ikke i dag”,

Varm 6 dl vann og en god skvett olje i mikroen,ha i foodprocessoren sammen med ei halv pk gjær, halv ts salt, Ha i mel og la mikseren gå et minutt og deigen er ferdig

Mengde mel må du prøve deg frem, skal være en passe deig, ikke for løs for da får man ikke kjevlet den ut

Heves litt mens du gjør andre forberedelser

 

Salchichonpølse, tomater og rødløk

Fersk basilikum  idag, den strør jeg bare på toppen, men under osten, for den bør få minst mulig varmebehandling

Kjevle deigen og ha på kjøttedeigfyllet, tomat ,løk, pølser, basilikum og en raus mengde raspet ost

Det ser godt ut, stekes 25 min, 200 grader. Husk å sette på varselur, for det gjorde ikke jeg og det vil et senere bilde vise

Jeg liker å ha en kålsalat til, da blir den  og litt sunnere. Jeg rører sammen 1 dl olje, 1 ss sennep,2 ss stiron, litt salt og pepper.

Kål kuttes fint, jeg hadde glemt av hele salaten og fikk det travelt, så her ble det ikke finkuttet:)

Rør inn sennepssausen, la den stå og godgjøre seg litt i kjøleskapet mens pizzaen stekes

Litt for lenge stekt, men god. Som vanlig her i huset kom det uventede gjester som lukter middag, så det var fint at jeg hadde lagd to. Restene ble kastet i fryseren og nytt en dag vi skulle ha mat i en feil

 

Lillasjel på facebook: https://www.facebook.com/Lillasjel

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

10 kommentarer
    1. Pizza er jo sååå godt og hjemmelagd nommi 😀 Størstingen her pleier å spise kålsalat når vi er i sverige som måltid før maten og han elsker den, jeg smakte den sist vi var det, men smaksløkene mine bråbremsa, DET var ikkeno for meg. Takk for at du la ut oppskrift, tror jeg skal lage overraskelses salat til ham, han har jakta på oppskrift skjønner du 😀 Nå blir han glaaas tralalalala Ha en fiiiin dag kjære du <3

    2. Hjemmelaget pizza er kjempegodt! :o) Vi har stort sett bare pizza som er laget hjemme, så når vi en gang iblant kjøper en så er det også litt greit. Forandring fryder vettu. Men pizza fra frysedisken holder jeg meg langt unna. Her hos oss blir alt laget fra bunnen av – av mannen! 😀 Så jeg er heldig sånn, egen kokk og greier.

    3. Marit: Ja, jeg har ingen kokk men er flink til og liker å lage mat, så det er ok, husarbeid liker jeg ikke så noe må jeg være god til:) Av og til kan jeg kjøpe en sånn Originale pizza fra Stabburet, de små Italienske ,de kan gå an for en kveldskos hvis jeg er matlei

    4. Jeg er flink til å lage mat jeg også, men må innrømme at sauser og sånn ikke helt er mi greie, så der har jeg alltid fuska litt. ;o) Men nå har altså mannen overtatt matlaginga .. og jeg står igjen med ryddinga. Skal ikke klage, men han roter noe helt forferdelig mens han holder på ..

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg