LAKS MED PHILADELFIASOST

Jeg vet ikke hvor mange som har sett Lykke Leth på NRK sent fredagskveldene

Det er en depresjonskomedie

Navnet har den nok fått for hun jobber i et firma som selger medisin for depresjoner og så er det en komedie

Samtidig er hun litt i tottene på, og litt begeistrert for, uten at hun ser det selv  selvfølgelig, en psykolog som motarbeider medisinbruk mot depresjon

Forviklinger forviklinger selvfølgelig

Denne Lykke Leth hun gjør noe som mange av oss kjenner oss igjen i

Hun snakker med seg selv

Vi ser at hun snakker med en person i speilet, som da er henne selv

De er ikke bestandig enig, personen i speilet har nok litt mer innsikt i diverse enn Lykke har selv

 

Når jeg lager mat er jeg en Lykke Leth

Jeg har en dialog med meg selv

Herved forenklet meg selv nummer 1, mitt andre selv 2

 

1:Når jeg stod opp i dag tenkte jeg middag?

Jeg har lyst på laks

2: Ja laks har vi jo masse i fryseren, bare ta opp en pakke

 

1: Hva skal vi ha til den?

2: Bruker vi ikke ha poteter og rømmesalat?

Marinert laks med Ida`s rømmesalat

1: Jo, men jeg vet ikke. Jeg tror ihvertfall at jeg skal ha Philadelfiaost på toppen for det blogget jeg om i forrige fiskeblogg.

2: Da må du huske å kjøpe Philadelfia ost. Jeg har lyst på purreløk stekt under laksen i ovnen.

1: Ja, det skal nok la seg gjøre.

Ørretfilet med salat og hjemmelagd dressing

 

Jeg drar til frisør, jeg handler mat og kommer hjem og er klar til å lage middag

Jeg setter på potetene

Jeg rører sammen litt olivenolje, hvitløk, limesaft, salt og pepper og tømmer over laksen

Jeg hakker purreløk og legger i bunnen av formen samtidig som jeg snur laksen i dressingen

Jeg smører på Philadelfiaost med hvitløk og urter

Ovnen på 180 grader ca 25 min

 

Alt dette gikk stille for seg og smertefritt, men så er det tilbehøret.

Ja, da blir det litt rådslagning igjen.

 

 1: Jeg fryser, jeg har ikke lyst på rømmesalat, den er kald.

2: Hva med vanlig salat og hjemmelagd dressing?

 

1: Ja, er det noe varmere da. Jeg har lyst på noe varmt jeg fryser.

2:Ok, så lag noe varmt da. Bruk purreløk, rødløk og gulrot.

1: Ja, det er fint, det har jeg lyst på.

2: Og så litt sennepsfrø.

1: Sennepsfrø ja, det er sikkert godt til fisken.


Sånn ,det ser bra ut, husk salt og pepper.

 

2: Og så to tomater

1: Hæ? tomater? Til laksen? Varme tomater?

 

2: Ja, to tomater

1: Varme tomater til fisken, jeg tror du er gal, men jeg gir meg, hvis du sier det så blir det vel bra.

2: Og så har du på litt av Philadelfiaosten.

1: mmmm, ja det var ikke dumt.

 

2: Nei , jeg er da vel ikke dum?

1: Nå ja, noen ganger må en da få lov til å lure.

 

2: Hei, jeg sa litt, ikke hele boksen!

1: Litt må vel jeg få bestemme jeg og, her er det ikke noe å samle på.

2: Sta har du bestandig vært.

 Nam nam, godt ja,  det var det godt med tomater, men det hadde nok vært nok med litt mindre  ost.:)

 

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20973108)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

8 kommentarer

Siste innlegg