BACALAO

Bacalao er supergod mat til å dele med mange. Her er det ikke mye ekstraarbeid om man koker til 12 som til 4

Det er litt arbeid å hakke opp alt, men når det er gjort passer den seg selv.

Skal du ha gjester kan du lage maten tidlig på dagen eller gjerne dagen før og så varme den opp til besøket kommer

Den står seg over en uke i kjøleskapet og den blir bare bedre på smak når den får stå litt

Anbefaler ikke å fryse den for poteten blir ikke så god

Jeg lagde av 1 kg tørr fisk, vannes over natten. Jeg bruker å kjøpe 2,5kg bakker på Mega, da betaler jeg litt over 100 kr kgen for ren fisk. Det er små biter men de koker ikke i stykker så jeg liker dem godt

Det jeg ikke bruker når jeg åpner pakken ,det fryser jeg til senere bruk

Jeg har brukt 3 paprika ferske, 6 tomater(hadde noen liggende som jeg brukte opp, ellers bruker jeg mest bare bokstomater)

6 fedd hvitløk, 4 små chili, kunne brukt en til etter min smak,

5 løk, 18-20 poteter, 1 boks paprika på boks, kan sløyfes

3 bokser tomat, 2-3 dl olivenolje, pepper og salt

Sikket nok til 12 personer

Men igjen ikke ta antallet så tungt, bruk det du føler for selv. Liker du ikke paprika, bruk heller mer tomat, liker du ikke så mye løk, ja så ha ikke i så mye løk

Ekperimenter fram hva du liker. Neste gang jeg lager bacalao blir nok oppskriften en annen for jeg lager etter hva jeg føler for å ha i

Fisken er ferdig vannet

3 paprika hakket


5 løk uten å gråte

6 fedd hvitløk og 4 små chili fra glass

18-20 poteter, kunne gjerne vært mer for min del for jeg elsker å mose poteten i tomatsausen.


Hvis du synes det går tregt å kutte potet så er det her et tips. Skjær først av en bit på siden, snu den og skjær av en bit på andre siden. Da er poteten mer firkantet og du deler den på sekunder

Ha godt med olivenolje i bunn og så legger du lagvis fisk, poteter, paprika, tomater, hvitløk og chili og tomater og paprika på boks

Salt og pepre, husk at fisken er salt, men det trengs en god del salt likevel for det er jo masse annet godt

Jeg hadde vel 3 lag. Dette er en 10 liters kasserolle:)

Jeg kunne nok brukt litt mer fisk men jeg synes det blir så godt med alle smakene i sausen at jeg savner ikke mer fisk, dette er derfor en smaksak

Kok opp forsiktig og la det stå og såvidt koke i 1-1,5 time. La den gjerne hvile før du spiser. Den er grusomt varm og smakene blir bedre hvis den får stå litt

Hvis du skal bort, kan du lage bacalao i en ovnsform og la den stå og godgjøre seg der mens du er borte, 175-180 grader og den kan godt stå et par timer minst

Jeg hadde hjemmelagd loff med valnøtter i ved siden av , men all slags brød er godt til

Jeg hadde loff i fryseren som jeg hadde bakt etter oppskriften under og så hadde jeg blandet inn grovhakkede valnøtter

http://lillasjel.blogg.no/1356258464_hjemmebakt_loff.html

Da hadde vi middag i dagesvis:)

 

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

16 kommentarer
    1. Å det så godt ut.. nå ble jeg supersulten her:)) Har ikke spist dette på lenge men nå blir det innkjøp her:) Godt med matideer for det er det lite av hos meg, selvom jeg liksom har lyst på så masse:)))

    2. Ja men det er sammensetningene jeg syns blir kjedelige, f.eks spaghetti og kjøttsaus.. det er jo godt men samtidig har jeg lyst på noe mer spennende og da glir den retten bort.. så tenker jeg på wok, men vil ha en god saus og finner ingen særlig og da lager jeg ikke det heller, sånn går det liksom og når noen legger ut hele retten sånn som du da får jeg virkelig lyst på det:))

    3. Ser ut som om du lager Bacalao på samme måte som meg 🙂 ja jeg har ikke i paprika da men ellers likt, og det er jo såååå godt :))
      Valnøttbrød har jeg ikke bakt så det må jeg nok forsøke en gang 🙂

    4. Haha, men det er vel oftes da det blir ekstra godt…går det an å ha svinefilet oppi? Jeg hater kylling… Kunne blitt vegetarianer jeg hmm.. spiser kun svin og okse men det gjør ingenting for kylling og andre kjøttyper kan i de fleste tilfeller byttes ut med svin og okse:))

    5. Ja det kan jeg tenke meg.. bare det å lage et innlegg tar lang tid for meg, klarer liksom ikke å slenge sammen noe på en kort stund, det gjelder nesten alt utenom sko og klær. Men må sitte en stund å plukke de bildene jeg vil ha alikevel, så de er ikke raske de heller.
      Men da må jeg få med meg den gryten:)) Jam:))

    6. Mira: Det er derfor så deilig med de innleggene som kommer av seg selv. Ordene daler ned og bildene har jeg fått enten i forkant eller så kommer de samtidig:)) Men man sitter jo og funderer litt selvfølgelig, men det er ikke så mye om og men liksom:))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg