HJEMMELAGD IS- MOLTEIS OG JORDBÆRIS I KRUMKAKESKÅL

250 gr moltesyltetøy

3/4 dl lettmelk

1 dl fløte

piskes sammen

Tømmes i iskremmaskinen og lar det gå  10-15 min

Skålene til maskinen må være frosset inn på forhånd

God forklaring ligger ved maskinen

Ett stk barnebarn til å passe på at alt går riktig for seg

Det følger to skåler med maskinen, plass til ca 3 dl i hver

Her er det 250 gram rørt jordbærsyltetøy fra fryseren som er blandet med 3/4 dl lettmelk og 1 dl fløte

Blandes godt sammen, før man har den i maskinen og lar den gå 10-15 minutt

I og med at her var det frossent syltetøy ble denne isen hardere og kaldere

Den andre hadde litt mer kremet konsistens, mykere

Jeg prøvde meg på krumkaker, noe jeg nesten ikke har prøvd før ,så resultatet er ikke noe å skryte av

De fleste ble altfor mye stekt, men gode var de

Men så er ikke dette her matbloggen for de som får til alt perfekt, så da tar vi det ikke så tungt:))

Jeg lagde skåler av dem ved å brette dem over en liten glass skål

150 gr sukker

3 egg

Piskes til eggedosis

Rør inn 150 gr siktet hvetemel

150 gr smeltet smør

2 ss vann

Molteis

Jordbær is

Hjemmelagd molteis og jordbær is i krumkakeskål

Det var innmari godt

Hvis man har skålene i frysen så er det lettvint å lage is hvis man får uventede gjester

Litt fløte og melk, bær  eller syltetøy har man vel alltids i skapet

Man trenger jo ikke krumkaker, gull vafler er jo godt eller ingen kjeks til er og helt fint

Det neste som skal prøves er vaniljeis med og uten sjokolade, deretter krokanis:))

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20141152)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

10 kommentarer

Siste innlegg