HOT KJØTTDEIGSUPPE MED SPAGHETTI

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

God mat på en hverdag

Hvis man kjøper fersk/tørket spaghetti er suppen lagd på 15-20 min

Fersk pasta kokes i suppen sammen med grønnsakene

Bruker man tørket pasta, anbefaler jeg å koke den for seg selv, for den trenger lenger koketid

Sett i så fall pastaen til koking før du begynner på suppen så er den ferdig samtidig med resten av suppen

Man kan bruke alle typer pasta i denne suppen, det er bare å velge det man liker

 

Jeg lagde pastaen selv, men det er nå bare fordi jeg er litt rar og liker det sånn:)

Pastadeig 200 gr mel, 2 egg, 1ss olje og litt salt

Knas sammen og legges i kjøleskapet for å hvile minst en halv time


Kjevle deigen ut litt så den går igjennom første hakket på maskinen

Den skal være ca en tredjedel av tykkelsen du ser på bildet

Er den for tykk når den kjøres gjennom valsen, da henger den seg opp

Hvis den klistrer i benken,ha på bittelitt mel så den ikke blir sittende fast i valsen

Først lages plater og så blir platene kjørt igjennom til spaghetti

Platene blir kjørt igjennom 3 ganger på bakerste valser før man lager spaghettien

Det er fort gjort hvis man passer på å ikke ha platene for tjukke for valsen

Man kan også bruke fullkornsmel for en litt sunnere versjon

Hjemmelagd pasta kan kokes i suppen for den trenger kun et par min koketid, fullkornspasta litt mer

Men som sagt , bruk gjerne kjøpepasta

Stek 2 pk kjøttdeig, salt og pepper

I dagens suppe brukte jeg i tillegg til 2 pk kjøttdeig,  en bit Salchechon pølse,4 gulrøtter, en halv kålrot, 1 stor løk, 1 purreløk, 2 fedd hvitløk, 2 chili, en halv paprika og 2 hønsebuljongterninger

For de som har lest mine matblogger før, så vet de at jeg tar hva jeg har i kjøleskapet som trengs å brukes opp

Kålrot og paprika og Salchechon pølsen  var disse ingrediensene denne gangen

Bacon er godt, likedan Chorizo eller vanlig middags eller grillpølser

Hvis du bruker bacon, så kan det være lurt å steke den først og så ta den ut

Man kan og droppe pølser og ha kun kjøttdeig, men pølsene, særlig de krydrede setter god smak til kraften

I og med at alt skal være mest mulig lettvint, dvs minst mulig oppvask, så steker jeg kjøttdeigen i kasserollen

Mens kjøttdeigen steker, kutter man grønnsaker

Ta kjøttdeigen ut av kasserollen og surr grønnsakene og pølsen så de blir litt myke, men ikke brun

De grønnsakene jeg surrer er kålrot, gulrot, løk, chili og hvitløk, samt pølsen

Hønsebuljong er tingen. Den er mye bedre enn vanlig buljong

Jeg bruker denne både i blomkålsuppe, tomatsuppe og makaronistuing

Et must have i mitt spiskammers

Tøm over 2,5-3 l vann og ha i to hønsebuljongterninger

Kok ca 5 min

Jeg har hatt i purreløkstilkene for å få ut smaken av dem, jeg tar dem ut og kaster dem, før jeg har i resten av grønnsakene


Ha i purre og paprika

Hvis du har fersk pasta, kan du ha den oppi nå og koke alt samtidig

Kok ca 5 min


 Ha i kjøttdeig og pastaen og kok opp

Suppe ferdig

Hvis det er vanskelig å spise spaghettien med skje når den er hel, bruk en gaffel ved siden av eller kutt pastaen opp før du har den i suppen

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>
// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(18401214)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

 

2 kommentarer
    1. Her var det jammen behagelig å komme innom 🙂 Elsker den lilla fargen din – veldig rolig og flott design du har.
      Sååååå – nå ble jeg sulten. Trur jammen jeg skal lage meg noe suppegreier, med nudler/spaghetti idag… Takk for tips og inspirasjon 🙂 Godt nytt blogg år – klem.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg