KJØTTPUDDING

Advarsel: Alle mine oppskrifter er egentlig ikke oppskrifter, kun ideer til inspirasjon

Jeg er selvlært, så jeg har nok en del teknikker som en faglært kokk vil rynke på nesen av

Det følger derfor ingen garantier med om et vellykket resultat

Når jeg lager mat, bruker jeg sjelden oppskrift, jeg tar hva jeg har

Bytt derfor gjerne ut ingredienser med hva du selv liker eller har for hånden

Jeg lager stort sett vanlig hverdagsmat, så det er lite fancy og innovative oppskrifter hos meg

 

Kjøttpudding er god mat

Det er lettvint, utrolig lite arbeid og det tar ikke noe lenger tid å lage 3 enn det tar å lage en

Jeg brukte en blanding av hjortekjøttdeig og vanlig kjøttdeig, men du bruker hvilken type du vil

Jeg valgte og å blande inn løk og champignon og en chili, det er jo og valgfritt

Hvis man skal ha i løk og champignon, lønner det seg å surre det litt først så det mykner

Hvis ikke vil det bli huller i puddingen når grønnsakene krymper

Jeg lagde en deig av 1 kg hjortekjøttdeig og 800 gr vanlig kjøttdeig

Jeg kjørte den først i mikseren sammen med  1 ss salt og ca 2 ts pepper

Når den var seig, hadde jeg i 3 egg, 4 ss potetmel og så spedde jeg med 3 dl fløte og resten vann, ca 3 dl-4dl til deigen var sånn passe til å ha i form

Spe med litt væske i gangen

Når man skal ha den til kjøttpudding er det ikke krise om den blir litt for løs for vi skal jo bare ha den i former

Smør former eller bruk papir og fordel puddingene i formene

Settes i vannbad 180 grader ca en time

Serveres med ønsket tilbehør som kan være poteter, potetstappe, ris, pasta samt alle slags grønnsaker, ertestuing ,kålstuing, makaronistuing, surkål

Alt passer til kjøttpudding

Jeg surret champignon, strødde på litt mel og spedde med fløte og vann så  jeg fikk en soppsaus

Frys de ned i passe biter og  det blir lettvint middag en annen dag

4 kommentarer

Siste innlegg