KJØTTBOLLER I TOMATSAUS MED POTETSTAPPE-mens poteten koker

50-60 min

Her en dag fikk jeg så lyst på potetstappe

Hjemmelagd potetstappe, nam

Tenke tenke, jeg har ikke pølser

Jeg har en pk kjøttdeig, litt løk, et par paprika,2 champignon, 2 fedd hvitløk, 2 små chili,2 bokser hermetisk tomat,

 

Skrell poteter og sett dem på koking

 Kutt grønnsaker og surr lett, husk salt og pepper

Ha i to bokser hakket tomat og la dette koke ca 30 min

Mens poteter og tomatsaus koker, hiver du en pk kjøttdeig, 1 ts salt, pepper, i en foordprocessor, kjør til kjøttet er seigt. Spe med et egg, en ss potetmel, 1 dl fløte og litt vann

Jeg bruker jo aldri oppskrift så her går det på følelsen, Kjenn på farsen med en ss om den føles passe klar til steking

Fløte kan droppes, man kan bruke bare vann, eller melk hvis man vil det

Bruk skjeen og lag kjøttboller som brunes i pannen, jeg er som dere ser ikke opptatt av fasong

Har du ikke processor må du blande for hånd

Jeg hadde en bit med chorizo som jeg delte i strimler og surret litt, gir veldig god smak, men kan droppes

Her har kjøttboller og chorizo fått en fin brunfarge

Vi blander alt og lar det koke til kjøttbollene er gjennomkokt

Mens vi venter stamper vi potetene sammen med en klatt smør og sper med litt melk. Spe med litt i gangen så den ikke blir for tynn. Saltes og pepres til slutt.

Det ble snaddermat

Lag gjerne til flere dager i en gang. Gryten er god å varme opp igjen både til ris og til poteter eller med en brødskive til

// <![CDATA[
var uri = 'http://impno.tradedoubler.com/imp?type(img)g(20642780)a(2109532)' + new String (Math.random()).substring (2, 11);
document.write('‘);
// ]]>

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg